ΑΘΙΚΤΟΙ – THE INTOUCHABLES / UNTOUCHABLES (2012)

Υπόθεση:

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Πρωταγωνιστές:

François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Grégoire Oestermann, Joséphine de Meaux, Dominique Daguier, François Caron, Thomas Solivéres, Dorothée Brière, Marie-Laure Descoureaux.

Είδος ταινίας: Βιογραφία, Κωμωδία, Δράμα

Το είδα χθες βράδυ και πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν μια πολύ ωραία ταινία. Έχει να μας διδάξει πολλά, για την φιλία μεταξύ των δυο ανδρών από δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και πως τελικά δεν έχει σημασία αν κάθεσαι σε αναπηρικό καροτσάκι ή όχι, ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις και ρίχνει τα βέλη του χωρίς δεύτερη σκέψη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s